Кравчук: За децентралізацію голосів не вистачить

Кравчук: За децентралізацію голосів не вистачить

На його думку, наразі потрібно «шукати таку редакцію», яка б не стала небезпечною для майбутнього держави

Перший президент України Леонід Кравчук переконаний, що у парламенті не вистачить голосів народних депутатів для прийняття змін до Конституції у частині децентралізації. Про це він заявив у кулуарах ВР напередодні урочистого засідання з нагоди Дня Конституції.
«Те, що стосується децентралізації, то я думаю, що у такій редакції не вистачить голосів, тому що вона надає регіонам, де держава наша не контролює ситуації, можливості легітимізувати статус-кво, тобто зробити дії і статус тих органів, які є не законними, стати легітимними. Тому я думаю, що у такій редакції це неможливо», - сказав Кравчук.
Так, він висловив переконання, що наразі потрібно «шукати таку редакцію», яка б не стала небезпечною для майбутнього держави.
Водночас, Кравчук схвально відгукнувся про зміни до Конституції у частині судочинства.
«Я думаю, що ідеальні розділи знайти важко, але без змін до судочинства ми не могли розпочати реформу судочинства. Не все так чисто і демократично, як нам хотілось би, але є дух Конституції і є потреба суспільства, і якісь огріхи при прийнятті не можуть стати причиною розмивання суті самої проблеми, яка є найпотрібнішою і найважливішою сьогодні», - наголосив екс-президент України.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: