Кравцов має намір залучити на будівництво шляхопроводу кошти дорожнього фонду України

Кравцов має намір залучити на будівництво шляхопроводу кошти дорожнього фонду України

Зустріч в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова з місцевою владою Вишневого

З наступного року кошти дорожнього фонду спрямовуватимуться на програму підвищення безпеки дорожнього руху в Україні

Тимчасово виконуючий обов'язки голови правління ВАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов сьогодні, 25 вересня, ініціював створення спільної робочої групи для реалізації будівництва шляхопроводу в м. Вишневе і залучення для проекту кошти державного дорожнього фонду України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

«Керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов безпосередньо на об'єкті обговорив з місцевою владою деталі споруди шляхопроводу на місці залізничного переїзду майже в центрі Вишневого. Представники місцевої влади нарікають, що через велику інтенсивність руху поїздів переїзд часто закритий для проїзду автотранспорту. Це призводить до скупчення автомобілів в очікуванні відкриття шлагбаумів», - наголошується в повідомленні.

Кравцов зазначив, що вказаний переїзд - найвищої категорії, з черговим працівником, автоматичною сигналізацією і чотирма шлагбаумами, що відповідає вимогам безпеки. Для розвантаження міста від автотранспорту саме міська влада Вишневого повинна залучати джерела фінансування для будівництва шляхопроводу.

 «З точки зору роботи залізниці немає питань до функціонування цього залізничного переїзду. Це питання дорожньої інфраструктури та пристосованості до потреб міста. Тому пропоную клопотати про залучення на будівництво шляхопроводу коштів державного дорожнього фонду України, звернутися до Міністерства інфраструктури з проханням включити цей об'єкт до переліку. З наступного року кошти дорожнього фонду спрямовуватимуться на програму підвищення безпеки дорожнього руху в Україні. Будівництво шляхопроводу у Вишневому може стати яскравим прикладом такої програми в дії і співробітництва Міністерства інфраструктури, «Укрзалізниці» та влади. На цьому об'єкті реально показати, як працює дорожній фонд», - повідомив в.о. «Укрзалізниці».

Він підкреслив, що компанія всіма способами сприятиме підготовці необхідних документів і виконанні робіт.

Кравцов також нагадав, що суспільство вже ініціювало перед Мінінфраструктури спрямувати кошти з державного дорожнього фонду України на будівництво 4 шляхопроводів замість залізничних переїздів. «Це найбільш соціально значущі об'єкти з підвищеним ризиком через інтенсивність руху автотранспорту. Ми запропонували виділити з державного дорожнього фонду 710 млн грн на будівництво шляхопроводів замість переїздів», - повідомив в.о. голови правління товариства.

У прес-службі «Укрзалізниці» нагадали, що з початку 2017 року на залізничних переїздах і коліях вже сталося близько 60 випадків ДТП. 14 вересня в Харківській області водій КамАЗа виїхав на переїзд, незважаючи на заборонні сигнали звукової і світлофорної сигналізації. В результаті сталося зіткнення з приміським потягом сполученням Куп'янськ - Вовчанськ. В результаті ДТП пошкоджено автомобіль, кабіну локомотива, частково тепловоз зійшов з рейок, працівник залізниці, пасажир поїзда і водій КамАЗа звернулися за медичною допомогою.

Нагадаємо, що на місці залізничного переїзду на перегоні Марганець - Нікополь, де в 2010 році сталася масштабна ДТП за участю водія автобуса, залізничники побудували шляхопровід без залучення додаткових джерел фінансування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: