Кремль готує масштабну провокацію в Білорусі - нардеп

Кремль готує масштабну провокацію в Білорусі - нардеп
Російські війська

Метою акції може стати ліквідація режиму Лукашенка, введення російських військ

Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі. Про це народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз повідомила в себе на сторінці в Facebook.

«Російський телеканал «Звєзда», що належить Міністерству оборони РФ, в стилі радянської пропаганди на кшталт «нам пишуть», продемонстрував сюжет, в якому йдеться про нібито підготовку Україною провокації проти Республіки Білорусь. В ньому, зокрема, зазначається, що українська розвідка планує спрямовувати «карателів» з білоруським корінням в Мінськ з метою повалення чинної влади в цій державі. Маю інформацію, що таким чином Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі», – сказала Фріз.

Вона також зауважила, що з даною провокацією може бути пов’язана підготовка до збільшення в 5 разів обсягів залізничних перевезень МО РФ у 2017 році в напрямку Білорусі.

«Метою такої акції може стати ліквідація режиму Лукашенка, введення російських військ, прямого державного управління, а також безпосередній вихід ЗС РФ на східний кордон Європейського Союзу з метою підвищення політичного тиску на Європу».

«Провокація може бути проведена за участю громадян, що брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бандформувань, регулярних підрозділів ССпО РФ, а також інфільтрованої агентури в силові органи РБ», – підкреслила Фріз.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що РФ хоче перекинути в Білорусь значну частину особового складу нещодавно відтвореної 1-ї Гвардійської танкової армії Західного військового округу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: