Кремль пригнав на Донбас напівпорожній «гумконвой» – прикордонники

Кремль пригнав на Донбас напівпорожній «гумконвой» – прикордонники

З 7.05 до 7.40 через російській пункт пропуску «Донецьк» на в’їзд в Україну прослідувала колона т.з. «гумконвою» у складі 21 автомобіля

Сьогодні, 27 липня, російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення 67-го, так званого гуманітарного конвою.

Про це йдеться в заяві Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що, оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

«З 7.05 до 7.40 через російській пункт пропуску «Донецьк» на в’їзд в Україну прослідувала одна колона т.з. «гумконвою» у складі 21 автомобіля», – повідомили в ДПСУ.

У вантажівках перевозили дитячі харчові набори, медикаменти, будівельні матеріали та художню літературу. Однак, враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів становила 50 – 60%, відзначили прикордонники.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: