Кремль «украй негативно» оцінив новий законопроект США про санкції проти РФ

Кремль «украй негативно» оцінив новий законопроект США про санкції проти РФ
Кремль «украй негативно» оцінив новий законопроект США про санкції проти РФ

У законопроект включена стаття, згідно з якою США продовжать виступати проти реалізації проекту «Північний потік - 2»

Російська влада негативно оцінює новий законопроект США щодо санкцій проти Росії та Ірану.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

На питання, як у Кремлі оцінюють цей законопроект, чиновник відповів: «Украй негативно».

Нагадаємо, раніше на сайті Конгресу США було оприлюднено узгоджений обома палатами текст законопроекту щодо санкцій проти Росії та Ірану.

Законопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених на підставі указів екс-президента США Барака Обами в зв'язку з конфліктом на сході України і приєднанням Криму до Росії.

Документ передбачає скорочення максимального терміну ринкового фінансування банків Росії, які перебувають під діями санкцій, до 14 днів. Максимальний термін фінансування російських нафтогазових компаній скорочено до 30 днів.

Крім того, законопроект дає можливість президенту США вводити санкції проти тих, хто буде інвестувати в будівництво російських експортних трубопроводів понад 5 млн доларів за рік або 1 млн доларів одноразово, а також проти тих, хто має намір надати російським проектам послуги, технології або інформаційну підтримку.

Також США продовжать перешкоджати будівництву газопроводу «Північний потік-2», а пріоритетом експорту американських енергоресурсів в законопроекті названі країни Європи.

Законопроект, що передбачає введення нових антиросійських санкцій, може бути прийнятий Палатою представників Конгресу США на наступному тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: