Кремль відмовляється приймати «Л/ДНР» до складу Росії

Кремль відмовляється приймати «Л/ДНР» до складу Росії
Дмитро Пєсков

У Путіна нагадали, що Донбас сам «проситься» до РФ

У Кремлі заявляють, що не розглядають сценарію щодо інтеграції «ДНР» і «ЛНР» до складу Російської Федерації.

«Таких сценаріїв немає», – сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Ви знаєте, що точаться різні дискусії. Ви знаєте настрій, який неодноразово озвучували представники Донбасу. Але ніяких писаних сценаріїв із цього приводу немає», – наголосив прес-секретар.

Саме тому, за його словами, в Росії «уважно спостерігають за тим, як країна (Україна) свідомо відторгає від себе величезний регіон». «Це безпрецедентна ситуація, коли сама країна відторгає від себе регіони, свідомо підриває свою територіальну цілісність», – сказав Пєсков.

Водночас, зазначив він, «це не означає, що мільйони людей мають існувати без будь-якої допомоги».

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не мають наміру в Москві відмовлятися від визнання паспортів самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» і чи не вважають, що настав час для цього, Пєсков сказав: «Ні, не вважають. Цей захід дійсно вимушений, і Москва насамперед керувалася гуманітарними міркуваннями». Як зазначив прес-секретар глави держави, «те, як розвивається, на наш жаль, ситуація, демонструє правоту рішень, які ухвалювали в цьому руслі».

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю ватажок терористів «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що виступає за проведення на Донбасі «референдуму» про приєднання до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: