Кримчан змушують іти на російські вибори - правозахисник

Кримчан змушують іти на російські вибори - правозахисник
Дзеркало тижня

Вибори до Держдуми мають пройти 18 вересня.

Підконтрольна Росії «влада» в окупованому Криму змушує людей іти на вибори у Держдуму, погрожуючи звільненням і зниженням зарплат. Про це заявила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник в ефірі телеканалу «112 Україна».

«До нас було кілька звернень з приводу того, що де-факто «кримська влада» використовує так званий адмінресурс, щоб змусити людей піти на ці вибори. Наприклад, під загрозою звільнення або зниження зарплати. Зараз ми збираємо цю інформацію, і якщо буде кілька фактів підтверджених, то ми напишемо про це більш детально», - сказала вона.

Скрипник наголосила, що з погляду міжнародного права ці вибори є незаконними. За її словами, у такий спосіб Росія «вкотре намагається легалізувати свою присутність у Криму».

Як повідомлялося, напередодні Міністерство закордонних справ України висловило Росії рішучий протест з приводу намірів держави-окупанта провести вибори на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь і звернулося до російської сторони з вимогою не проводити вибори на тимчасово окупованих територіях.

У відомстві також наголосили, що проведення виборів депутатів Державної думи Росії у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: