Кримський «екстреміст» втік від ФСБ у Київ

Кримський «екстреміст» втік від ФСБ у Київ

Викладач з окупованого Криму Юрій Ільченко, якого російські спецслужби звинувачують в екстремізмі, втік з-під домашнього арешту

Колишній кримський ув’язнений, севастополець Юрій Ільченко, втік із анексованого Росією Криму і перебуває на території материкової України, повідомила 16 серпня перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

«Юрій Ільченко був затриманий ФСБшниками 2 липня 2015 року та 11 місяців пробув у СІЗО. Після цього його перевели під домашній арешт в Севастополі, і він втік», – розповіла Джеппар.

На 17 серпня запланована прес-конференція за участю Юрія Ільченка, колишній в’язень має намір розповісти про те, що відбувається в кримських в’язницях.

Юрій Ільченко був заарештований в анексованому Криму після публікації статті проти російської окупації Криму і дій Росії на Донбасі. Підконтрольна Кремлю влада Криму інкримінувала йому 280 і 282 статті Кримінального кодексу Росії – публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності і розпалювання міжнаціональної ненависті або ворожнечі.

«Росфінмоніторинг» вніс Ільченка у список терористів і екстремістів.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: