Кримський суд розглянув позов ФСБ про допит Полозова без його участі

Кримський суд розглянув позов ФСБ про допит Полозова без його участі
Микола Полозов

Слідство у справі Умерова хоче вивести Полозова з процесуального статусу захисника на майбутньому судовому процесі

Підконтрольний Росії Київський суд Сімферополя розглянув звернення слідчого ФСБ РФ дозволити викликати на допит адвоката Миколу Полозова як свідка у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. Про це пише УНН із посиланням на QirimInfo.

Як зазначається, сьогодні адвокат Полозова Оксана Железняк подала в суд заяву про відкладення судового засідання, проте суддя вирішив слухати справу за відсутності захисту і самого свідка.

Вказано, що рішення про допит Полозова як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова суддя оголосив за закритими дверима: власне без свідка, його адвоката і слухачів.

Також повідомляється, що суддя відмовився оприлюднити своє рішення після закінчення судового засідання.

Зазначається, що секретар судового засідання відмовилася пропускати в зал тих, хто прийшов підтримати Полозова та Умерова.

Повідомляється, що якщо Полозова допитають у суді як свідка у справі Умерова, це стане причиною для усунення його від справи у ролі захисника.

Раніше адвокат у своєму Facebook написав, що таким чином слідство у справі Умерова хоче вивести його з процесуального статусу захисника на майбутньому судовому процесі.

У свою чергу Умеров припустив, що таким чином слідство намагається «вибити» адвоката зі справи і в подальшому додати нові звинувачення.

Зазначимо, що Умерова звинуватили в екстремізмі та відкрили кримінальну справу. Слідство підозрює його в скоєнні публічних закликів і дій, спрямованих на «зміну територіальної цілісності РФ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: