«Кривава рука Києва». Російські ЗМІ про смерть Мотороли

«Кривава рука Києва». Російські ЗМІ про смерть Мотороли
Найорігінальнішу версію мотивів вбивства Мотороли висунуло RT
Фото 112 Украина

Пропагандистські ЗМІ розродилися кількома теоріями участі українських спецслужб у ліквідації відомого терориста

Російські пропагандистські ЗМІ побачили у вбивстві бойовика Арсена Павлова – «Мотороли» - руку Києва. Статті із подібним меседжами сьогодні з’явилися як гриби після дощу.

На підтвердження цього російські медіа «підганяють» факти, вибудовуючи цілі конспірологічні  теорії. Приміром, журналісти видання «Взгляд» «згадали», як «Моторолі» погрожував особисто... президент Петро Порошенко. У статті згадується, як приблизно місяць тому Порошенко вручав ордени «Золотої зірки» матерям загиблих на Донбасі військовослужбовців. Серед них був також згаданий рядовий Ігор Брановицький, який загинув у полоні.

«Президент Порошенко стверджує, що він (Брановицький – ред.), був убитий в полоні, і вбив його особисто Арсеній Павлов. «Під час допитів, в порушення всіх міжнародних конвенцій з особистої недоторканності Ігор був особисто застрелений одним з нелюдів-бандитів з позивним «Моторола», - сказав Порошенко матері загиблого солдата. «Не буде прощення. І цей нелюд буде притягнутий до відповідальності. Він відповість за смерть українського героя», - додав український президент», - пише «Взгляд».

vzgliad

У «ДНР» вже поспішили заявити про те, що ліквідація – звісно, Києвом! – «Мотороли» призведе до загострення ситуації на Донбасі, пише РИА «Новости». Ватажок терористів Олександр Захарченко зазначив, що «владі» «ДНР» вже відомі замовники замаху, тепер там шукають виконавця.

Не виключено, що цим «замовником» стане, наприклад, Дмитро Ярош. Незважаючи на те, що він вже давно не очолює «Правий сектор», складається відчуття, що для російських ЗМІ Ярош назавжди залишився втіленням всіх можливих «бандерівських жахів». Сайт Lenta.ru натякнув на можливість причетності народного депутата і колишнього очільника «Правого сектора» до вбивства «Мотороли».

«В кінці вересня народний депутат України, колишній лідер забороненого в Росії екстремістського «Правого сектора» Дмитро Ярош, який, до речі, вже майже три роки формально розшукується Інтерполом за поданням Росії, зробив цікаву заяву: «Я більш ніж переконаний, що полювання на них (мова в інтерв'ю йшла конкретно про комбатівМоторолу і Гіві) йде і зараз. І ми бачили кілька прикладів проведення таких операцій, спроб ліквідації саме цих людей. На жаль, вони були невдалими. Але всьому свій час під сонцем». При цьому Ярош послався на діяльність бійців якоїсь «Української добровольчої армії», яка, за його словами, «працювала з початку війни і працює зараз поза лінією фронту, виконуючи завдання українських спецслужб», - пише Lenta.ru.

У підписі до фото Яроша натяк став зовсім прозорим: «Дмитро Ярош зовсім недавно безпосередньо погрожував Моторолі».

lenta

«Що стосується реакції України, - веде далі Lenta.ru, - схема давно відпрацьована і особливого інтересу не представляє: наступні кілька днів спікери всіх рівнів будуть говорити про внутрішні розборки і конфлікти в «ДНР», що б не показало офіційне розслідування в Донецьку».

Втім, найорігінальнішу версію мотивів вбивства Мотороли висунуло RT. «Вбивство одного з лідерів ополчення «ДНР» з позивним «Моторола» може бути пов'язано з виборами в США, що відбудуться у листопаді, стверджує видання, цитуючи політолога Олександа Шатілова. «За його словами, цей «демонстративний злочин» - спроба української влади «вислужитися перед Вашингтоном», спровокувати загострення ситуації на Донбасі і тим самим допомогти зміцнити рейтинг «головного борця з Росією», кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон», - пише RT.

rt

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня російські ЗМІ повідомили, що у ліфті житлового будинку у Донецьку загинув один з бойовиків «ДНР» Арсен Моторола Павлов: саморобний вибуховий пристрій спрацював, коли той повертався домому. Моторола дістав травми, несумісні з життям. 

12.

В СБУ та МВС підтвердили смерть бойовика Мотороли.

За смерть терориста Мотороли ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко планує ввести жорсткі міри покарання.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж назвав дві можливі версії вбивства бойовика Мотороли.

Волонтер Роман Донік повідомив, що Моторолу знищили абхазькі терористи після відмашки Кремля через довгий язик його дружини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: