Кучма озвучив головне прагнення Кремля на Донбасі

Кучма озвучив головне прагнення Кремля на Донбасі
Леонід Кучма

Росія хоче мати ще один заморожений конфлікт на території України, зазначив Кучма

Росія на Донбасі хоче мати ще один заморожений конфлікт, який буде страшніший ніж у Придністров’ї.

Таку думку в ході виступу на відкритті міжнародного форуму заявив другий президент України, представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма.

«Росія хоче мати ще один заморожений конфлікт на території України. Але це більш страшний, ніж у Придністров’ї, тому що у Росії там немає межі, а там кордон. Тому звідти поширювати цю заразу набагато легше. І чим далі, тим важче. Треба дійсно робити все, щоб припинити таку ситуацію в Україні. Тому всі ми повинні бути єдині», – розповів Кучма.

Він наголосив також, що новий президент Франції внесе українське питання до порядку денного зовнішньої політики Франції.

«Мені здається, що особливо повинен зіграти новий президент Франції. Дивлячись на нього, слухаючи його...Він не та людина, яка просто так кидає слова на вітер. Я думаю, що українська тема стане однією з важливих тем в політиці Франції», – вважає Кучма.

Він додав, що зараз важливо, щоб відбулась ще одна зустріч нормандської четвірки у «оновленому форматі».

Як відомо, раніше він повідомив, що зараз Росія відкидає будь-які можливості припинення бойових дій і хоче особливого статусу для Донбасу.

При цьому екс-президент подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за стійку позицію. Без якої, за його словами, переговорний майданчик був би зруйнований.

Кучма нагадав, що він підписав Мінські угоди про врегулювання ситуації на Донбасі і там чітко розписано, що треба робити. Тобто припинити військові дії, відвести все важке озброєння та вивести військові формування з території України. І тільки тоді можлива політична реформа – вибори.

Кучма також зазначив, що Росії Донбас з існуючими проблемами не потрібен. «Донбас їй потрібен для того, щоб розхитувати ситуацію в Україні. Вони цього і хочуть», – сказав він.

Другий президент переконаний, що вирішення ситуації на Донбасі повністю залежить від однієї країни. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: