Кучма про «нормандську зустріч»: спільної думки ще не дійшли

Кучма про «нормандську зустріч»: спільної думки ще не дійшли
Леонід Кучма

Кучма назвав позитивним кроком домовленість щодо підготовки «дорожньої карти» імплементації Мінських угод

Другий президент України, представник нашої країни в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучми вважає дуже правильним підтвердження на зустрічі безальтернативності «нормандського формату» і Мінських угод. Про це йдеться в його коментарі за підсумками зустрічі лідерів країн «Нормандської четвірки» в Берліні, який оприлюднила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

Проте Кучма зазначив, що не було спільної заяви її учасників. «Якщо судити з коментаря президента Петра Порошенка, який він зробив після закінчення зустрічі, то, безперечно, це крок уперед. Щоправда, треба проаналізувати, що сказали інші учасники «Нормандської четвірки». До речі, багато хто очікував їхньої спільної заяви. Її відсутність свідчить, що спільної думки ще не дійшли», – сказав він.

Кучма назвав позитивним кроком домовленість щодо підготовки «дорожньої карти» імплементації Мінських угод. «І дуже правильно, що її розробку доручили міністрам закордонних справ, які на це мають право і обов'язки. На відміну від Тристоронньої контактної групи, яка тільки може давати пропозиції і рекомендації», – зауважив він.
При цьому він, судячи з коментарів учасників зустрічі, висловив сумнів, що вдасться в «дорожній карті» передбачити все те, що потрібно для реального забезпечення миру на Донбасі.

Нагадаємо, 19 жовтня відбулась зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, на сьогодні існує високий ризик вторгнення Російської Федерації в Харківську область.

»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: