Кучма пропонує відправити ОБСЄ в окупований Крим

Кучма пропонує відправити ОБСЄ в окупований Крим
Леонід Кучма

За словами екс-президента, Росія перешкоджає доступу спостерігачів на півострів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна бути присутня і в тимчасово окупованому Криму, однак Росія перешкоджає доступу спостерігачів на півострів.

Про це заявив колишній президент, представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

«Є рішення ОБСЄ, що Спеціальна місія ОБСЄ має можливість їздити по всій території України без обмежень. Ми ж вважаємо, що Крим – це наша територія, і завжди ставимо питання: слухайте, давайте пускайте місію ОБСЄ. Ні. І все», - сказав Кучма, коментуючи питання щодо того, як вирішується проблема визволення кримських в’язнів і на якому майданчику воно обговорюється.

Кучма додав, що питання про допуск СММ ОБСЄ українська сторона порушує завжди: «Весь час ставимо (питання про допуск СММ ОБСЄ в Крим – ред.). Ми не ставимо, а кричимо. Але...».

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін пригрозив новими атаками, якщо США нададуть Україні зброю.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО, позаштатний радник президента України Андерс Фог Расмуссен закликав США позитивно розглянути надання Україні летального оборонного озброєння.

Також читайте матеріал «Главкому» «Фестиваль «збитих льотчиків». Кого зібрав Пінчук у Мистецькому арсеналі (фоторепортаж)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: