Курц: Австрія залишиться проєвропейською країною

Курц: Австрія залишиться проєвропейською країною
Себастіан Курц

Майбутній канцлер Австрії провів зустрічі в Брюсселі

Сьогодні очільник Народної партії Австрії, яка перемогла на парламентських виборах 15 жовтня, глава МЗС країни Себастіан Курц здійснив візит до Брюсселю.

В рамках візиту Курц провів зустрічі із керівником Європейської ради Дональдом Туском і очільником Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером. Під час переговорів лідер Народної партії Австрії заявив про те, що будь-який уряд, який він сформує, буде проєвропейським. При цьому, за його словами, на молодшому поколінні (Курцу 31 рік) лежить відповідальність активно залучатися в справи ЄС і спрямовувати їх у позитивне русло.

Окрім того він заявив про те, що проведе консультації із усіма партіями, які також пройшли до парламенту Австрії, перед тим, як прийняти остаточне рішення щодо складу коаліційного уряду, повідомляє Reuters.

Після зустрічі із майбутнім канцлером Австрії Туск написав в своєму Twitter-акаунті, що Курц є справді проєвропейським переможцем виборів в своїй країні. Дані заяви викликані побоюваннями можливої політики Австрії на випадок формування коаліції за участю право-радикальної Партії свободи Австрії, яка зайняла друге місце на виборах. 

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен заявив, що «європейські цінності» мають становити основу під час формування наступного уряду країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: