«Лабораторія Касперського» співпрацювала з ФСБ - Bloomberg

«Лабораторія Касперського» співпрацювала з ФСБ - Bloomberg
«Лабораторія Касперського» відкидає зв'язки з Кремлем

За інформацією ЗМІ, розробник антивірусних програм розробляв спеціальні технології для ФСБ Росії

Російська компанія - розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського» розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Bloomberg, мова йде про програмне забезпечення, яке дозволяє захиститися від хакерських атак, а також знаходити місцезнаходження самих кіберзлочинців. За виявленими адресами компанія відправляли фахівців, які брали участь у рейді разом зі спецслужбами.

«Лабораторія Касперського» завжди визнавала, що вона надає відповідні продукти і послуги урядам усього світу для захисту цих організацій від кіберзагроз, але у неї немає ніяких неетичних зв'язків або зв'язків з будь-яким урядом, включаючи Росію», - прокоментували в компанії заяву про співпрацю з ФСБ.

У своєму матеріалі Bloomberg посилається на раніше незареєстровані електронні листи, починаючи з жовтня 2009 року, які є листуванням між Євгеном Касперського та старшим персоналом компанії. Російською мовою «Касперський» викладає проект, який був підготовлений таємно роком раніше «на велике прохання на Луб'янці».

У «Лабораторії Касперського» підтвердили, що електронні листи є справжніми.

Нагадаємо, 28 червня співробітники Федерального бюро розслідування «провели бесіди» зі співробітниками російської компанії Kaspersky Lab.

ФБР цікавило, як працює Kaspersky Lab в США та які відомості щодо роботи американського представництва компанії передаються в РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: