Лавриновичу вручили копію клопотання про арешт

Лавриновичу вручили копію клопотання про арешт
Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович 

Стаття про державну зраду, яку інкримінує слідство Лавриновичу, не передбачає іншого запобіжного заходу, окрім арешту

Колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу вручили копію клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке розгляне Печерський районний суд Києва.

Про це розповів у середу журналістам сам екс-міністр після допиту в ГПУ, повідомляє «Укрінформ».

«Мені вручили копію клопотання про мій арешт. Це означає, що завтра в Печерському районному суді міста Києва буде це клопотання. Суд  визначить, коли поставити це питання на розгляд, і тоді в суді розглядатиметься доказовість того, що слідчі прокурори хочуть довести», - сказав Лавринович.

Він зазначив, що стаття про державну зраду, яку йому інкримінує слідство, не передбачає іншого запобіжного заходу, окрім арешту.

«Іншого запобіжного заходу, окрім арешту, не передбачено за цією статтею. Тому вони, розуміючи це, вирішили, що якщо вони наполягатимуть, якщо я буду давати свідчення, які вони хочуть, то я буду на волі. Але для мене правда, законність і честь набагато важливіші за питання перебування на свободі», - сказав екс-міністр.

«Мій адвокат переконаний, що в суді, якщо буде все по закону, можна буде спокійно довести, що ця підозра є необґрунтованою, оскільки не було самої події злочину», - сказав Лавринович.

Він також заявив, що виїжджати з України не має наміру, хоча йому неодноразово це пропонували зробити різні люди, в тому числі і представники Генпрокуратури.

Екс-міністр юстиції був викликаний на 12:00 у Головне слідче управління ГПУ.

Як відомо, 6 вересня Генеральна прокуратура заявила, що повідомила про підозру в захопленні влади екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

7 вересня Лавриновичу вручили підозру у Генеральній прокуратурі України.

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення в неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: