Лавриновичу вручили підозру і викликали на допит

Лавриновичу вручили підозру і викликали на допит
Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович

Екс-міністру юстиції інкримінують «захоплення державної влади»

У четвер, 7 вересня, колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу вручили підозру у Генеральній прокуратурі України. Про це він заявив у коментарі журналістам.

«Була слідча дія - вручення мені підозри», - сказав Лавринович.

Екс-міністр юстиції зазначив, що йому інкримінують «захоплення державної влади».

За словами його адвоката Євгена Солодка, Лавриновичу загрожує до 15 років позбавлення волі. Юрист також наголосив, що «сьогодні питання про обрання запобіжного заходу (Лавриновичу. - Ред.) взагалі не ставилося».

«Далі буде слідство. Процесуальна поведінка Олександра Володимировича є бездоганною, тому казати, що існують ризики того, що він буде ухилятися і чинити якісь перешкоди слідству, - їх просто не існує, цих ризиків», - уточнив Солодко.

Адвокат додав, що підозра налічує близько 10 сторінок, але «там дуже багато посилань на різні нормативно-правові акти, і зробити їх аналіз - це потребує часу».

Також Солодко повідомив, що Лавриновича викликали на допит у Генеральну прокуратуру на 11 вересня на 10:00.

«Понеділок, 10-та ранку - допит», - поінформував Солодко.

Як відомо, 6 вересня Генеральна прокуратура заявила, що повідомила про підозру в захопленні влади екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення в неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: