Лавров: НАТО прагне відтворити клімат холодної війни

Лавров: НАТО прагне відтворити клімат холодної війни

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Лавров обурився, що Росія «не зустріла підтримки західних партнерів»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, виступаючи на 72-й сесії Генасамблеї ООН, що НАТО прагне відтворити клімат холодної війни, повідомляє «Риа Новости».

За його словами, «НАТО прагне відтворити клімат холодної війни і відмовляється втілювати в життя урочисто проголошений в 90-і роки минулого століття принцип рівної і неподільної безпеки на просторі ОБСЄ».

«Захід вибудовував свою політику за принципом «хто не з нами, той проти нас», вставши на шлях безоглядного розширення НАТО на схід, провокуючи нестабільність на пострадянському просторі і заохочуючи антиросійські настрої», - наголосив глава МЗС РФ.

При цьому він стверджує, що Росія за минулі роки пройшла шлях позбавлення від спадщини холодної війни, але не зустріла підтримки західних партнерів.

«За останню чверть століття наша країна, незважаючи на випробування, чесно пройшла свою частину шляху із ліквідації спадщини холодної війни, багато робила для зміцнення довіри і взаєморозуміння в Євроатлантиці, в світі в цілому. Це, однак, не зустріло взаємності з боку наших західних партнерів», - обурився Лавров.

Нагадаємо, віце-президент США під час засідання Ради Безпеки ООН  назвав Росію однією із загроз для збереження миру.

«Главком» також повідомляв, що президент України Петро Порошенко і віце-президент США Майкл Пенс покинули залу міністерського засідання Радбезу ООН щодо підтримання миру перед виступом глави російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Зазначимо, президент України під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН продемонстрував паспорти військових РФ, які воювали на Донбасі та були схоплені в полон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: