Лавров заявив, що припинення вогню на Донбасі не буде

Лавров заявив, що припинення вогню на Донбасі не буде

Він зазначив, що контроль над усією територією Донбасу міжнародними силами не передбачений Мінськими угодами.

Припинення вогню на Донбасі без закону про особливий статус та амністії бойовиків «не буде ніколи». Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров »Комсомольській правді».

«Все дуже просто – знову йдуть розмови про те, курка чи яйце було раніше. Зараз раптом тема безпеки стала найголовнішою для президента Порошенка, при чому не просто припинення вогню, а забезпечення безпеки якимись міжнародними силами на всій території Донбасу», - заявив Лавров.

Він також зазначив, що контроль над усією територією Донбасу міжнародними силами не передбачений Мінськими угодами.

«Донбас на це ніколи не піде. З Донбасом, згідно з Мінськими домовленостями, необхідно погоджувати всі без винятку кроки щодо врегулювання», - підкреслив він.

За словами Лаврова, Росія підтримує посилення ролі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на лінії розмежування і збільшення кількості спостерігачів, які будуть розводити сторони і контролювати склади з важким озброєнням.

«Можна скільки завгодно прикриватися тим, що безпека не забезпечена. Українці кажуть, що політичні реформи почнуться лише тоді, коли безпека буде на 100% впродовж кількох тижнів або місяців. Цього не буде ніколи, це нереально, такого не буває ні в одному конфлікті, поки не врегульовані політичні аспекти кризи», - наголосив він.

Очільник МЗС Росії пояснив, що він має на увазі закон про особливий статус, який має закріплюватися в Конституції України, а також закон про амністію бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: