Лавров звинуватив США в загрозі безпеці Росії

Лавров звинуватив США в загрозі безпеці Росії

Лавров заявив, що санкції, введені США проти Росії, є «ворожими діями»

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров звинуватив США в загрозах безпеці Росії. Про це він заявив в інтерв'ю Першому каналу.

За його словами, США здійснюють агресивні кроки, які зачіпають національні інтереси РФ і загрожують безпеці країни. «Ми зафіксували докорінні зміни обставин в тому, що стосується агресивної русофобії, яка зараз лежить в основі політики США відносно Росії. Мова йде не просто про риторичну русофобію, а про агресивні кроки, які реально зачіпають наші національні інтереси, ставлять під загрозу нашу безпеку», - заявив він.

Крім того, Лавров заявив, що санкції, введені США проти Росії, є «ворожими діями». «Це наближення НАТО та її військової інфраструктури до наших кордонів, розгортання там американських важких озброєнь, авіації Північноатлантичного альянсу, ПРО, причому в її європейському та азіатському сегменті по периметру наших кордонів і меж наших союзників. Звичайно, санкції - це прояв недружніх, я б сказав, ворожих дій», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Лавров заявляв, що не у всіх західних партнерів Росіївиходить будувати відносини без дитячих образ і істерики. Також він заявив, що Москва довгий час проявляла «стратегічне терпіння» щодо дій Вашингтона, але в даний час у відносинах двох країн відбулися докорінні зміни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: