Лідер Каталонії уникнув чіткої відповіді на ультиматум Мадрида

Лідер Каталонії уникнув чіткої відповіді на ультиматум Мадрида
Кврлес Пучдемон

19 жовтня минає термін другого ультиматуму, згідно з яким регіональний уряд в Барселоні має повернутися в правове поле і відмовитися від прагнення до незалежності

Карлес Пучдемон уникнув прямої відповіді на питання, проголосив він офіційно незалежність Каталонії. Замість цього він запропонував Мадриду встановити двомісячний термін для переговорів, передає DW.

Повідомляється, що глава регіональної адміністрації Каталонії Карлес Пучдемон не дав прямої відповіді на питання про те, проголосив він офіційно незалежність Каталонії від Іспанії. У листі прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою, текст якого в понеділок, 16 жовтня, публікували іспанські ЗМІ, Пучдемон лише пропонує Рахою якомога швидше зустрітися і встановити двомісячний термін для ведення діалогу.

«Наша пропозиція про діалог є щирою, незважаючи на все те, що сталося», - підкреслюється в посланні Пучдемона.

19 жовтня минає термін другого ультиматуму, згідно з яким регіональний уряд в Барселоні має повернутися в правове поле і відмовитися від прагнення до незалежності. У разі невиконання цих вимог Мадрид загрожує позбавити Каталонію статусу автономії і розпустити регіональний уряд.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявив в суботу, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: