Лідер КНДР назвав черговий запуск ракети «подарунком» для «американських виродків»

Лідер КНДР назвав черговий запуск ракети «подарунком» для «американських виродків»

Північнокорейський лідер підкреслив, що Пхеньян не буде вести переговори з Вашингтоном

Лідер КНДР Кім Чен Ин прокоментував недавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети з боку Пхеньяна, передає північнокорейське агентство ЦТАК.

Глава Північної Кореї заявив, що запуск даної ракети був свого роду «подарунком» для «американських виродків» на День незалежності США.

Крім того, Кім Чен Ин зазначив, що успішне випробування ракети доповнило можливості Північної Кореї щодо стратегічного озброєння, яке включає в себе атомні і водневі бомби, а також міжконтинентальні ракети.

При цьому північнокорейський лідер підкреслив, що Пхеньян не буде вести переговори з Вашингтоном, поки США не припинять ворожу політику щодо КНДР.

Як повідомлялося, уряд КНДР у вівторок здійснив запуск ракети в напрямку Японії. Як зазначалося, за приблизно 39 хвилин польоту ракета подолала близько 933 км і досягла висоти 2802 км, після чого впала у виключній економічній зоні Японії.

У цьому зв’язку попри святкування в США Дня незалежності 4 липня Білий дім скликав екстрену нараду з метою визначення подальших кроків реагування на загрози з боку КНДР. Серед можливих варіантів – посилення американських санкцій та військової присутності США в регіоні, а також переведення систем ПРО у режим повної бойової готовності.

Раніше стало відомо, що КНДР запустила нову балістичну ракету у виключно економічну зону моря Японії, в результаті чого остання рішуче засудила дії Північної Кореї. Очільник США Дональд Трамп, у свою чергу, закликав Китай до посилення тиску на КНДР. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: