Лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою – ЗМІ

Лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою – ЗМІ

Чоловік увійшов до ресторану і розстріляв з вогнепальної зброї двох відвідувачів

У підмосковному селищі Горки-2 в ресторані «Вітерець» невідомий відкрив стрілянину. Чоловік увійшов до ресторану і розстріляв з вогнепальної зброї двох відвідувачів.

В результаті стрілянини одна людина померла на місці, а другий отримав важкі поранення, його госпіталізували.

Як повідомило російському «Інтерфаксу» джерело в правоохоронних органах, загиблий – 40-річний громадянин України, член руху «Оплот» Євген Жилін. Другим потерпілим виявився 39-річний Андрій Козирєв.

За неофіційною інформацією, вбивця чекав своїх жертв за столиком в ресторані і відкрив вогонь, як тільки ті зайшли в заклад. Після вбивства він поїхав на автомобілі з водієм, який чекав його біля ресторану.

На місці події працює слідчо-оперативна група.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила у розшук лідера  «Оплоту».

Наприкінці березня 2015 прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Джерело: Тиждень

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: