Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти РФ на півроку

Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти РФ на півроку
Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти РФ на півроку

ЄС має намір продовжити санкції за те, що РФ в недостатній мірі виконує мінські домовленості

Лідери Євросоюзу домовилися продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Про це повідомив голова Євроради Дональд Туск у своєму Twitter.

«Погоджено. ЄС має намір продовжити економічні санкції проти Росії за те, що вона в недостатній мірі виконує мінські домовленості», — повідомив Туск.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Брюсселя президент Петро Порошенко провів низку зустрічей з лідерами Євросоюзу та обговорив з ними серед іншого питання щодо продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Президент зауважив, що традиційно рішення про санкції продовжуються на півроку і «це дає можливість Росії зробити дуже прості речі: вивести свої війська, звільнити українських заручників, співпрацювати з місією ОБСЄ і забрати свої гармати, танки, системи залпового вогню, якими росіяни вбивають українців».

Як повідомлялося, сьогодні прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте заявив, що лідери Європейського союзу не обговорюватимуть продовження економічних секторальних санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з виконанням Мінських домовленостей, тому що рішення ухвалять постійні представники країн-членів ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: