Лідери ЄС не обговорюватимуть продовження антиросійських санкцій

Лідери ЄС не обговорюватимуть продовження антиросійських санкцій
Санкції проти Росії

Рішення про продовження санкцій проти Росії буде ухвалено пізніше

Лідери Європейського союзу не обговорюватимуть продовження економічних секторальних санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з виконанням Мінських домовленостей, тому що рішення ухвалять постійні представники країн-членів ЄС. Про це перед початком саміту лідерів ЄС в Брюсселі заявив прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте, передає прес-служба Європейської ради.

«Цього не буде на сьогоднішньому порядку денному. Це перебуватиме на рівні послів (Комітет постійних представників. – Ред.)», - заявив Рютте.

Як повідомлялося, на саміті Європейського союзу канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еманнуель Макрон поінформують лідерів країн та урядів про стан виконання Мінських домовленостей, рішення про продовження чинності санкцій проти Росії буде ухвалено пізніше. Зокрема, рішення продовжити економічні секторальні санкції для Росії, які пов'язані з виконанням Мінських домовленостей, буде ухвалено Європейським союзом за письмовою процедурою після відповідних рекомендацій канцлера Німеччини та президента Франції.

Нагадаємо, напередодні, у зв'язку з агресією РФ в Україні, США ввели санкції ще проти 38 фізичних та юридичних осіб, серед яких російські офіційні особи, «чиновники» анексованого Криму та так званих «ЛНР/ДНР», російські банки, та проти 20 «дочок» «Транснефти».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: