Лідери США та Південної Кореї погодилися посилити санкції проти КНДР

Лідери США та Південної Кореї погодилися посилити санкції проти КНДР

Мун Чже Ін і Трамп рішуче засудили останній запуск ракети Північною Кореєю

Президент США Дональд Трамп та президент Південної Кореї Мун Чже Ін погодилися посилити тиск на Північну Корею шляхом санкцій через її ядерні та ракетні випробовування. Про це повідомили в адміністрації глави Південної Кореї після телефонної розмови між двома лідерами у неділю, передає Reuters.

«Обидва лідери погодилися зміцнити співпрацю та застосувати більш сильні та практичні санкції щодо Північної Кореї, щоб вона (КНДР – ред.) усвідомила, що провокаційні дії ведуть до подальшої дипломатичної ізоляції та економічного тиску», - заявив на брифінгу речник адміністрації президента Парк-Су Хун.

Він також додав, що Мун Чже Ін і Трамп рішуче засудили останній запуск ракети Північною Кореєю і погодилися, що ці дві країни будуть співпрацювати з міжнародним співтовариством для здійснення останньої резолюції Ради Безпеки ООН 2375.

Нагадаємо, 15 вересня, КНДР здійснила новий запуск ракети в напрямку Японії. Влада Японії закликали жителів ряду північно-східних префектур попрямувати в укриття. Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети КНДР.

У Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї.

Як повідомляв «Главком», напередодні Північна Корея попередила США, що в разі прийняття нових санкцій Радбезом ООН Вашингтон «заплатить належну ціну і зіткнеться з величезним болем і стражданням за всю свою історію», якщо продовжить наполягати на посиленні режиму санкції відносно КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: