Лікар попередив про серйозні наслідки легкої форми коронавірусу

Лікар попередив про серйозні наслідки легкої форми коронавірусу
Від наслідків захворювання при легкій формі страждають переважно відносно молоді люди до 40-50 років

Лікар Токійської клініки розповів про ризик стати лежачим хворим при легкій формі Covid-19

Лікар Токійської клініки Hirahata clinic Коїті Хірахата розповів про те, що наслідки коронавірусу можуть нести більш серйозні наслідки в порівнянні з самим захворюванням.

Хірахата займається створенням бази даних людей, які страждають саме від наслідків Covid-19. Для них він також проводить відповідний курс лікування.

За його словами, більше третини тих, у кого були проявилися наслідки коронавірусу стали лежачими хворими вже після захворювання. Лікар також заявив, що навіть ті, хто всього лише один день пролежав з температурою або зовсім перехворів безсимптомно, стикаються з важкими наслідками.

Так, серед пацієнтів, які страждають від наслідків коронавірусу, 97,1 % скаржаться на слабкість, 86,8 % - на депресію, а 83 % - на «туман в голові».

Також серед симптомів відзначають головний біль, безсоння, труднощі при диханні, відсутність апетиту, випадання волосся і біль у всьому тілі.

Фахівець додав, що від наслідків захворювання при легкій формі страждають переважно відносно молоді люди до 40-50 років: вони становлять понад 80 відсотків хворих. Він також підкреслив, що жінки стикаються з цією недугою в півтора рази частіше за чоловіків.

«Якраз та вікова категорія, в якій перебіг хвороби вважається найбільш легким, дає більш тяжкі наслідки після захворювання. А ті, у кого хвороба проходила безсимптомно, найбільш схильні до тяжких наслідків», - уточнив Хірахата.

Як повідомлялося, Україна закупить китайську вакцину від коронавірусу.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов сподівається отримати першу партію Covid-вакцин наприкінці зими. Разом з тим український вчений назвав кількість наших громадян, яких треба вакцинувати, щоб зупинити Covid-19

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав дорожню карту з проведення масової вакцинації від Covid-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Кампанія з вакцинації від коронавірусної хвороби у 2021-2022 році буде проводитись у п’ять етапів.

Наша держава ймовірніше отримає вакцини виробництва компанії Astra Zeneka. Її ефективність складає 70%.

Хоча повідомлялося, що ЄС у січні не зможе затвердити вакцину AstraZeneca.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: