Лікар пояснила, як лікуватися від вірусу Коксакі

Лікар пояснила, як лікуватися від вірусу Коксакі
Вірус Коксакі проявляється порушенням роботи кишечника, діареєю, загальною інтоксикацією і характерною висипкою

Лікар-інфекціоніст: Ентеровіруси достатньо стійкі у зовнішньому середовищі і їх важко знешкодити

Противірусних засобів лікування проти ентеровірусів і вірусу Коксакі не існує, лікування може бути тільки симптомне. Про це на прес-конференції повідомила лікар-імунолог Алла Волоха.

«Противірусних засобів проти ентеровірусів і проти вірусу Коксакі на сьогодні не існує. Тому лікування тільки симптомне. Найголовніше треба знижувати температуру і головне, повинно бути достатня кількість рідини, бо небезпечне зневоднення. Ми понижуємо температуру, ми запобігаємо зневодненню, допомагаємо усунути больовий синдром», - повідомила Волоха.

В свою чергу, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська додала, що ентеровіруси достатньо стійкі у зовнішньому середовищі, їх важко знешкодити.

Також лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв повідомив, що смертельно небезпечним цей вірус буває рідко, але наголосив, що всі ентеровіруси можуть вражати нервову систему.

Як повідомляв «Главком», відсутність чистої питної води, погана каналізація, потрапляння стічних вод у водойми, нехтування правилами гігієни - все це сприяє поширенню вірусу Коксакі.

Також у МОЗ повідомили, чи гуляє Україною вірус Коксакі.

Читайте наш матеріал: Епідеміолог Вікторія Задорожна: Вірус Коксакі буде розповсюджуватися і в Україні 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: