Лист Януковича до Путіна став спробою легалізації введення до Криму російських військ - прокурор

Лист Януковича до Путіна став спробою легалізації введення до Криму російських військ - прокурор
Віктор Янукович

Прокурори розказали, скільки техніки Росія перекинула до Криму після листа екс-президента

Лист екс-президента Віктора Януковича до президента Росії Володимира Путіна про введення на територію України російських військ став спробою легітимізації з боку російської влади незаконного переміщення у лютому-березні 2014 року на територію Криму російських військовослужбовців, озброєння і техніки. Про це повідомив під час засідання в Оболонському районному суді Києва прокурор Руслан Кравченко.

«На думку обвинувачення, лист-заява Януковича (до президента РФ Путіна про введення російських військ в Україну - ред.) представники влади РФ також використали для спроби легітимізації незаконного переміщення у період лютого та березня 2014 року на територію півострова Крим з території РФ російських військовослужбовців, їхнього озброєння та військової техніки», - наголосив прокурор.

Зокрема, уточнив Кравченко, було переправлено з Росії до Криму «не менше 10 500 російських військовослужбовців, не менше 10 танків, 207 бронетранспортерів та бойових машин піхоти, у тому числі «Тигрів», мобільних берегових ракетних комплексів «Бастіон», 24 одиниці РСЗВ «Град», 12 «Ураганів», 10 транспортно-заряджувальних машин, понад 25 самохідних артилерійських установок, у тому числі 17 одиниць «Гвоздика», 80 одиниць засобів протиповітряної оборони, вісім бойових машин «Панцир». Крім того, продовжив прокурор, росіяни надали 16 фронтових бомбардувальників, два винищувачі СУ-27, 26 вертольотів, близько 640 автомобілів «Урал» та «КамАЗ».

Зазначимо, 5 липня Янукович заявив, що не братиме участі в українському судовому процесі у справі про державну зраду і відкликав із суду своїх адвокатів.

Військовий прокурор Руслан Кравченко заявив, що відмова Януковича від захисників - це намагання затягнути судовий процес. Уже 10 липня Януковичу Київський центр з надання безоплатної правової допомоги призначив державного адвоката.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: