Листи Сенцову не доходять, його фактично тримають в ізоляції – адвокат

Листи Сенцову не доходять, його фактично тримають в ізоляції – адвокат

За словами захисника, контактувати з Сенцовим може лише один журналіст з місцевого інтернет-видання, що також є членом Суспільно-спостережної комісії Якутії

Український режисер Олег Сенцов не отримує листи, відправлені йому з-за кордону.

Про це його адвокат Дмитро Дінзе розповів «Радіо Свобода».

«Наскільки я знаю, листи, які йому надсилають, до нього не доходять. Вони, як я дізнався від співробітників колонії, пересилаються до Москви, і там люструються... Фактично він перебуває в ізоляції. За ним спостерігають з Москви і відповідні умови утримання йому створюють, щоб від нього нічого не йшло і до нього нічого не надходило. Вирішуються якісь побутові питання – посилки приходять речові, продуктові, але листи з-за кордону, листи з України до нього не доходять», – розповів адвокат.

За його словами, контактувати з Сенцовим може лише один журналіст з місцевого інтернет-видання, що також є членом Суспільно-спостережної комісії Якутії. «Він до Олега періодично їздить і, відповідно, з ним веде якісь розмови, відстежує умови його утримання. Місцевого адвоката для цього наймати не має жодного сенсу», – резюмує Дінзе.

Як відомо, український режисер, сценарист, письменник, громадський активіст, учасник Євромайдану, Автомайдану і антивоєнних протестів у Криму Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм за неправдивими обвинуваченнями в тероризмі.

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив чинним вирок Північно-Кавказького окружного військового суду проти Олега Сенцова і Олександра Кольченка. За рішенням суддів Сенцов має відбути в колонії суворого режиму 20 років, а Кольченко – 10. На початку лютого Росія знову відмовила Україні у видачі політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

На захист Сенцова виступили десятки всесвітньо відомих кінематографістів з різних країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: