Литовські прикордонники не дали злочинцям вивезти українських громадян до Великобританії

Литовські прикордонники не дали злочинцям вивезти українських громадян до Великобританії

Українців планувалося незаконно вивезти за кордон, і використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах

Литовські прикордонники разом з зарубіжними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми, яка збиралася вивозити українців у Британію для примусової праці. Про це йдеться у повідомленні Служби охорони державного кордону Литви.

Операція була проведена у співпраці з правоохоронцями України, Британії, Польщі та Латвії. Так, прикордонники затримали у понеділок трьох громадян Литви і одного громадянина України.

Українець, згідно з наявними даними, є головним організатором незаконної схеми переправлення людей в Сполучене Королівство. Громадяни Литви допомагали українцю і здійснювали перевезення людей за кордон.

На цьому тижні співробітники прикордонної служби провели обшуки у житлових приміщеннях, що належали затриманим особам, а також у нежитлових приміщеннях в Шяуляйському і Мажейкському районах.

Під час обшуків було знайдено дев'ять нелегально доставлених громадян України. За даними прикордонників, цих українців планувалося незаконно вивезти за кордон, і, скориставшись вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах.

Українські правоохоронці також повідомили, що під час обшуків в Україні було знайдено незаконну зброю та підроблені документи, які, ймовірно, використовувалися для вивезення людей за кордон.

У середу окружний суд Вільнюса дозволив арешт організатора злочинної схеми на 3 місяці. Його спільників арештували на термін від 10 днів до місяця. Литовські правоохоронці ведуть розслідування у справі торгівлі людьми. За цей злочин арештованим загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: