Литвин вирішив нагадати про себе: екс-спікер вимагає відновлювати стосунки з Росією

Литвин вирішив нагадати про себе: екс-спікер вимагає відновлювати стосунки з Росією

Колишній Глава Верховної Ради вважає, що стосунки з Росією «рано чи пізно покращаться»

Колишній голова Верховної Ради, а нині нардеп від фракції «Воля народу» Володимир Литвин заявив про необхідність повномасштабного відновлення економічних, гуманітарних та освітніх контактів з країною-агресором, тобто з Росією.

При цьому Литвин переконаний, що від співпраці з Європою Україна нічого не отримує.  Однак багато втрачає через «припинення економічних зв'язків з Росією».

Литвин також поскаржився на відсутність «серйозного економічного ефекту» для України від співпраці з ЄС.

«Я думаю, тут спрацьовує таке питомо українське: сподобатися тим, хто багатший, більш цивілізованим країнам. Тут діє принцип - ті, що поруч, вони завжди тут і нікуди не подінуться, а нам треба спробувати відкрити вікно в Європу та інші країни. Але мені здається, що там ми нічого не отримуємо, а тут – втрачаємо», - заявив нардеп.

Литвин вважає, що зараз для України важливо почати заново вибудовувати контакти з Росією в економічній та освітній сфері.

«Я думаю, що рано чи пізно вони (відносини з Росією – ред.) покращаться, інакше ніколи і не було. Наприклад, я пропонував під час конференції у Житомирі українським педагогам виступити зі зверненням до представників освіти в Росії приблизно з таким меседжем: ми народжуємо і навчаємо дітей не для того, щоб вони вбивали. І цю точку зору підтримують і педагоги в Росії. Ніхто не буде заперечувати. Це протиприродно в XXI столітті - оголошувати героєм людини, який убив багато інших людей. Ми ж не повинні бути варварами!», - заявив нардеп.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: