Луценко назначив Полякову і Розенблату місце зустрічі для вручення підозри

Луценко назначив Полякову і Розенблату місце зустрічі для вручення підозри
Генпрокурор Юрій Луценко

Луценко має намір вручити Розенблату і Полякову повідомлення про підозри у кабінеті керівника Апарату Ради

Генеральний прокурор Юрій Луценко запросив нардепів Максима Полякова і Борислава Розенблата після завершення розгляду подань на Михайла Добкіна отримати підозри у кабінеті керівника Апарату Верховної Ради. Про це він заявив у четвер, звертаючись до Полякова у сесійній залі ВР, повідомляє Укрінформ.

«Після рішення ВР про дозвіл на притягнення вас до кримінальної відповідальності, пане Поляков, Вам треба звикати виконувати вимоги правоохоронних органів. Сьогодні на 14:30 Ви були запрошені для вручення підозри. Розумію, що сьогодні у ВР було багато роботи в складних умовах. Тому прошу і Вас, і принагідно пана Розенблата після завершення голосування за дане питання зайти до кабінету керівника Апарату ВР, щоб я як генеральний прокурор зміг вручити вам підозру», - сказав Луценко.

Після цього, за його словами, у Полякова буде «набагато більше можливостей захищати себе у цьому процесі». «Я буду гарантувати реагування на всі Ваші законні звернення - або Ваші особисто, або Вашого захисту, - щодо ймовірних порушень під час цього слідства», - додав генпрокурор.

Перед цим Поляков звернувся до Луценка з проханням зареєструвати провадження щодо «незаконного прослуховування мене і майнового переслідування (у «бурштиновій справі». - Ред.), і взяти це під особистий контроль».

Як повідомлялося, Поляков і Розенблат не з'явилися у Генеральну прокуратуру для отримання повідомлення про підозри.

Нагадаємо, 11 липня Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: