Луценко передав у Раду лист із доказами вини Новинського

Луценко передав у Раду лист із доказами вини Новинського
Вадим Новинський

Луценко підписав відповідь Регламентному комітету Верховної Ради з питання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського

Генеральний прокурор України Юрій Луценко направив лист до Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України, в якому були надані відповіді на запитання, поставлені народними депутатами в ході представлення подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського. У вказаному листі були наведені лише ті докази, які не зашкодять проведенню розслідування у кримінальному провадженні. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Я підписав відповідь Регламентному комітету Верховної Ради з питання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського. В своєму листі я зазначив, що на більшість із запитань ми надали інформацію при попередньому зверненні, ще більше я відповів усно на запитання, а на решту я не можу відповісти у зв’язку з обмеженням законом таємниці досудового слідства», - сказал Луценко журналістам у середу, 30 листопада.

Генеральний прокурор підкреслив, що депутати не є стороною процесу і вони не мають права знайомитися та вимагати протоколи допитів. «Депутати не судді. Регламентний комітет має лише встановити наявність кримінального провадження – воно є, статус певних осіб в процесі, я їм ще раз повідомив про статус і пана Драбинка, і пана Новинського, і пана Коряка, Захарченка, Януковича», - додав він.
Луценко переконаний, що народні депутати мають прийняти одне рішення - направити подання до Верховної Ради України і дозволити Новинському бути в тому ж статусі на суді, в якому знаходяться міліціонери «Грифону», котрі незаконно утримували людину в неволі.

«Тепер у них є декілька днів, щоб призначити засідання Регламентного комітету. Я прибуду на нього знов…і дуже сподіваюся, що цього разу народні депутати підуть на об’єктивне рішення», - підсумував генпрокурор.
Нагадаємо,16 листопада Луценко на засіданні Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського.
Генпрокурор повідомив, що управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (В. Януковичем, В. Захарченком, В. Новинським та В. Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (В. Сабодана), а саме, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (О. Драбинка). У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення народного депутата України VIII скликання В. Новинського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: