Луценко пообіцяв довести справу Януковича до кінця

Луценко пообіцяв довести справу Януковича до кінця
Юрій Луценко

Генпрокурор обіцяє приділити достатньо уваги і злочинам чинної влади

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що ГПУ має довести до кінця старі справи, насамперед, стосовно колишнього президента Віктора Януковича. Про це він заявив на зустрічі з представниками Конгресу США 4 червня, повідомляє прес-служба регуляторного відомства, пише РБК-Україна.

Луценко повністю підтримує передачу всіх функцій прокуратури щодо здійснення слідства новоствореним Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань.

«Водночас ГПУ має довести до кінця старі справи. Головною з них є справа колишнього президента України В. Януковича», - підкреслив генеральний прокурор.

За його словами, пріоритетами діяльності є притягнення до відповідальності не лише високопосадовців України, а й виконавців злочинних наказів усіх рівнів. При цьому Луценко наголосив на однакових підходах до розслідування злочинів, вчинених як колишніми, так і нинішніми представниками влади.

«Завдання - не покарати лише якомога більшу кількість колишніх високопосадовців, а навпаки - притягнути до відповідальності значну кількість організованих злочинних угруповань, що здійснюють розкрадання», - заявив генпрокурор.

Крім того, Луценко поінформував про тісну співпрацю та допомогу з боку Міністерства юстиції США щодо налагодження роботи Генеральної інспекції при ГПУ. За його словами, він уже запропонував Богдану Вітвицькому очолити Комісію з відбору членів цього органу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: