Луценко пригрозив Савченко, що подасть на зняття з неї недоторканності

Луценко пригрозив Савченко, що подасть на зняття з неї недоторканності
Нардеп Надія Савченко наразі перебуває за межами України

Савченко чекають на допит у четвер

Нардеп Надія Савченко мала з’явитись на допит до СБУ у справі підозрюваного у підготовці терактів у Києві Володимира Рубана.

Про це у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«У разі неявки нардепа Н.Савченко на допит в СБУ я змушений подати до ВР подання на зняття депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт», - цитує Луценка прес-служба.

Раніше повідомлялося, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

Згодом сама Савченко повідомила, що дізналася про виклик зі ЗМІ, які «не є надійним джерелом інформації» і додала, що з 12 по 16 березня перебуває «із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС».

Також вона забажала, щоб повістку про виклик до СБУ їй передали особисто в руки.

В СБУ повідомили, що чекають Савченко на допит у четвер. 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Відзначалося, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

9 березня Рубана взяли під варту на два місяці.

Читайте також статтю: «З мінометів по центру Києва». Справа Рубана: усі версії

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: