Луценко пропонував нардепу Довгому «здати» Черновецького

Луценко пропонував нардепу Довгому «здати» Черновецького
Нардеп Олесь Довгий

Розмова Луценка і Довгого «відбувалася не під протокол»

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонував екс-секретареві Київської міської ради, а зараз нардепу Олесю Довгому, свідчити проти екс-мера Києва Леоніда Черновецького

Про це Луценко заявив у сесійній залі, повідомляє «Еспресо.TV».

«Я мав з ним бесіду. Я як генеральний прокурор пропонував йому розповісти про роль пана Черновецького під час проведення цієї нібито сесії», - сказав генпрокурор.

Також він пояснив, чому він висунув Довгому таку пропозицію.

«У мене все більше є фактів, що ця сесія була скликана і проводилася незаконно», - наголосив Луценко.

Однак, за словами генерального прокурора, Довгий відмовився свідчити проти Черновецького. Разом з тим, за словами Луценка, їхня розмова «відбувалася не під протокол».

Також генпрокурор підтвердив, що ця розмова відбулася перед внесенням подання на Довгого до Верховної Ради. Як повідомив Луценко, колишній київський міський голова вже дізнався про те, що слідчі органи готуються висунути йому підозру й змінив місце свого проживання.

«Черновецький і без цих показів буде притягуватися до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства. Недарма він виїхав із Грузії на благословенну землю Ізраїлю», - додав Луценко.

Як повідомляв «Главком», сьогодні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Ввечері Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів

Минулого тижня регламентний комітет ВР розглянув відповідні подання щодо Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блок Петра Порошенка»). Відповідно до рішення регламентного комітету, усі подання будуть розглянуті під час засідання ВР.

На комітеті досі не розглянули лише подання на члена Опозиційного блоку Михайла Добкіна, в минулому - колишнього керівника Харківської області.

При цьому Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: