Луценко просить підприємців, у яких забирали бізнес, дати свідчення

Луценко просить підприємців, у яких забирали бізнес, дати свідчення
uapress.info

Генпрокурор обіцяє заступитися за бізнесменів, у яких «віджали бізнес»

Новий генпрокурор Юрій Луценко просить бізнесменів повідомити відомство про факти шантажу, залякувань та інших спроб відібрати бізнес.

«Очікую ваших заяв про відбирання бізнес-активів і за часів Януковича, і зараз... Нехай бізнес повідомить Генпрокуратурі, у кого і що забрали, або змушували платити кошти», - зазначив він.

Розслідуванням випадків «віджимання бізнесу» буде займатися департамент з розслідування злочинів щодо майна та державної служби під керівництвом Володимира Гуцуляка - раніше його називали департаментом «Кононенка-Грановського».

«Департамент під керівництвом Володимира Гуцуляка втратив свій особливий статус. Він заходить у блок слідства. Він не буде керуватися жодним депутатом і підпорядковується виключного моєму заступнику по слідству і мені персонально», - заявив він.

Луценко також додав, що Департамент займатиметься економічними злочинами, в тому числі і скоєних діючими високопосадовцями.

Раніше Луценко заявив, що провадження щодо екс-заступника генпрокурор Віталія Каська Генеральна прокуратура України передасть у Національне антикорупційне бюро, а провадження у справі активіста Віталія Шабуніна закриють. Він також зазначив, що екс-«регіоналка» Олена Лукаш рано радіє з приводу припинення розслідування проти неї кримінальної справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: