Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського

Луценко розкритикував рішення комітету Ради відкласти справу недоторканності Новинського

Члени комітету «бояться говорити «так», бояться говорити «ні» і роблять так, щоб зіпхнути цю проблему на мене, зазначив Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував рішення регламентного комітету Верховної Ради України відкласти розгляд справи про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Коментуючи рішення комітету звернутися до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, Луценко наголосив, що члени комітету знають: закон забороняє надавати ці матеріали, і ГПУ не має права розкривати таємницю досудового слідства.

«Члени комітету «бояться говорити «так», бояться говорити «ні» і роблять так, щоб зіпхнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене або порушити Кримінальний процесуальний кодекс, або не надати відповіді», - сказав генпрокурор. За його словами, рішення комітету було егоїстичне.

Луценко також припустив, що члени регламентного комітету, якщо не отримають від ГПУ матеріалів, які відомство не має права надати, можуть не скликати нового засідання комітету щодо позбавлення Новинського недоторканності

Він додав, що в Генпрокуратурі будуть думати, як обійти цю перешкоду, але після отримання листа від комітету нададуть тільки ті матеріали, що передбачені законом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: