Луценко розповів, як кримінальний авторитет Мультик керував Миколаєвом

Луценко розповів, як кримінальний авторитет Мультик керував Миколаєвом

Юрій Луценко

Фото: Цензор.нет

За словами генпрокурора, в прямій залежності від злочинного угруповання перебували, зокрема, депутати міської ради та деякі ЗМІ Миколаєва

Реальна влада у Миколаєві впродовж тривалого часу належала організованому злочинному угрупованню.

Про це заявив генеральной прокурор Юрій Луценко під час брифінгу в цьому місті, передає Еспресо.TV.

«В місті, фактично, було двовладдя. Офіційний мер був лише видимою частиною влади.Решта питань приймалась замість нього під серйозним впливом кримінальних структур», - пояснив Луценко.

За його словами, в прямій залежності від злочинного угруповання перебували, зокрема, депутати міської ради та деякі ЗМІ. 

Водночас, наголосив він, рішення про розпуск міськради приймається не генпрокуратурою, а парламентом.

«Питання розпуску міської ради не лежить в моїій компетенції, але те, що відбувається на очах у виборців, мені здається, може поставити такі дії перед уповноваженою на це Верховною Радою», - заявив генпрокурор.

Проте нікого з депутатів міської ради Миколаєва у вчиненні злочинних дій ГПУ наразі не підозрює.

«Ми поки що зараховуємо до активних членів угрупування тих, кого затримали, і кого підозрюємо. Всіх інших обшуковували, бо слідство вважало, що це необхідно для встановлення істини. Наразі не йдеться про підозру будь-якому депутату Миколаївської міської ради. Але вони самі документують свої зв'язки достатньо відверто», - додав Луценко.

Він запевнив, що всі депутати, представники бізнесу чи ЗМІ, які «співпрацювали з Мультиком, повинні відповісти».

29 серпня у Миколаєві було проведено біля 90 обшуків. Окрім Тітова, прокуратуру та СБУ цікавили його багаторічні ділові партнери, адвокати та керівники фракції партії «Опозиційний блок» в Миколаївській міській (Ігоря Дятлова) та обласній (Володимира Фроленка) радах. Завітали правоохоронці й до окремих депутатів від обох фракцій Опоблоку.

Слідчі дії проводилися в межах кримінальних проваджень стосовно заволодіння бюджетними коштами, вимагання, рейдерства, погроз вбивством та інших тяжких злочинів.

Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, внаслідок спільної операції ГПУ з Управлінням «К» СБУ в Миколаєві затримано 5 осіб, у тому числі - лідера місцевої злочинної організації Тітова, відомого в кримінальному середовищі як Мультик.

Пізніше стало відомо, що разом із ним узято під варту підприємців Андрія Пелипаса та Бориса Серафимова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: