Луценко: Україна передала Італії творця масштабної схеми з відмивання грошей

Луценко: Україна передала Італії творця масштабної схеми з відмивання грошей
Відтепер Україна сподівається на конструктивну позицію Італії у справі нацгвардійця Марківа

Зловмисник вкрав у італійців сотні мільйонів євро та багато років переховувався у різних країнах світу, розповів генпрокурор

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що відбулася фактична передача творця однієї з наймасштабніших в історії Італії схем з відмивання коштів Джузеппе Дональдо Нікосіі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомлення, зловмисник вкрав у італійців сотні мільйонів євро та багато років переховувався у різних країнах світу.

«Навесні цього року за результатами добре спланованої операції був затриманий СБ України. Завдяки професійній та доброчесній роботі ГПУ та МВС процедура екстрадиції Нікосіі була завершена за три місяці і сьогодні у супроводі італійської поліції правопорушник вирушив на батьківщину, де невдовзі постане перед судом», - зазначив Луценко.

На його думку, після передачі Італії викрадених творів мистецтва дана подія стала черговим кроком до зміцнення україно-італійського співробітництва між правоохоронними органами та «дає підстави розраховувати на конструктивну позицію Італії у справі Віталія Марківа».

Нагадаємо, сьогодні, 17 липня, в Італії відбудеться попередній допит у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, затриманого за звинуваченнями у загибелі італійського журналіста на Донбасі 2014 року.

Як відомо, 1 липня українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Рокеллі поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року.

За версією італійського слідства, Марків убив італійського фотокора в результаті обстрілу авта з Рокеллі і Рогелоном зі 120-мм міномета. Хоча, як стверджує український військовий журналіст Олексій Цаплієнко, батальйон Марківа на той момент не мав у своєму розпорядженні такого важкого озброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: