Луценко вигнав з наради керівника Бердянської прокуратури

Луценко вигнав з наради керівника Бердянської прокуратури

Юрій Луценко заявив, що в майбутньому не бачить Андрія Бутенка керівником Бердянської прокуратури

Генеральний прокурор Юрій Луценко у Дніпрі провів нараду з представниками прокуратур Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Донецької, Харківської, Полтавської та Сумської областей. Як повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Луценка Лариса Сарган, відбулася «жорстка і відверта розмова».

За її словами, серед великої кількості питань генпрокурор зупинився окремо на роботі Бердянської місцевої прокуратури. «Цілому генпрокурору Луценку пишуть селяни з підписами про те, що «ми, мешканці села Дмитрівка, здійснюємо випасання корів у кількості 43 голів на суспільних пасовищах колишнього КСП. Землекористувачі та орендатори земель поряд з пасовищами… самовільно розорюють і засівають наші пасовища, штучно зменшуючи їх площу», - повідомив на нараді Луценко.

Селяни повідомили Луценку, що один із орендарів «прикривався» своїм сином – прокурором одної з місцевої прокуратур. «Погрожує нам фізичною розправою. Сільська адміністрація нічого не може вдіяти», - зачитав листа Луценко, додавши, що аналогічний лист до нього надійшов від голови Запорізької ОДА.

«Я б хотів побачити керівника Бердянської прокуратури. Андрій Геннадійович Бутенко, вам це відомо?» - запитав Луценко, на що отримав відповідь, що прокуратура проводить перевірку за вказаним зверненням. «А як так вийшло, що ви не бачите в своєму районі 1,5 тис. незаконно засіяних земель? Як так вийшло, що коли вам на це вказали, ви допустили те, щоб це зерно зібрали, а ДФС ви його під арешт не передали? Скажіть мені, чим ви займаєтесь на своєму місці?» - сказав генпрокурор.

Бутенко повідомив, що за всіма фактами відкриті кримінальні провадження. «Андрій Геннадійович, мені не треба провадження. Зерно куди ділося?.. Україну губить встановлена корупція без судових вироків, випивка без закуски і прокурори без совісті, це я вам чесно кажу. Прошу вас покинути приміщення. Йдіть займіться пасовиськом, зерном і готуйтеся до відповідальності перед КДКП», - сказав Луценко.

Генпрокурор також додав, що не бачить його прокурором місцевої прокуратури у майбутньому. «Прокурор без совісті - зіпсований прокурор!» - резюмував Луценко

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: