Луценко визнав психологічний тиск на працівників НАБУ

Луценко визнав психологічний тиск на працівників НАБУ
Фото facenews.ua

Генпрокурор розповів, що йому не сподобалось в діях підлеглих

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що прокурори психологічно тиснули на затриманих співробітників Національного антикорупційного бюро. Про це він сказав на брифінгу у четвер у Києві. Відповідаючи на запитання, чи випливає з того, що після наказу генпрокурора відпустити НАБУшників це сталося лише вночі, висновок, що працівники ГПУ не послухали генпрокурора, глава НАБУ Артем Ситник сказав: «Виглядає, що так, відверто кажучи».

Водночас генпрокурор Юрій Луценко озвучив свої претензії до працівників ГПУ: «Моя претензія перша... Я дізнався про це все в районі пів на п'яту із ЗМІ. Я вважаю першою претензією – те, що я цього не знав. Більше того, заступник генпрокурора по слідству також про це не знав».

«Друге – в районі десь п'ятої я вийшов на Артема Сергійовича, бо він також був у відрядженні у Львові і ми декілька разів провели перемовини. Я спілкувався з Гуцуляком і дав йому наказ. Я сказав припинити блокування спецназу, вони мають вивести, хоча цьому оцінку має дати слідство і друге відпустити людей», – зазначив Луценко.

«Після цього всього слідчі повернулися лише о 6-7 годині, я був в літаку, приземлився десь о 23, а о 23.50 мені повідомили, що їх везуть у НАБУ», – сказав генпрокурор.

«Але принципово не години. Принципово – як можна два з половиною листки допиту вести чотири години. Це означає як мінімум психологічний тиск», – зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: