Луценко вніс до Ради подання на арешт Розенблата

Луценко вніс до Ради подання на арешт Розенблата

В діях Розенблата вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол, зазначив генпрокурор

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у парламент четверте за день за сьогодні подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа, цього разу - від БПП Бориса Розенблата.

«Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Б. Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол», - написав він. 

Раніше стало відомо, що Луценко направив до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності Андрія Лозового від РПЛ і позафракційного Олеся Довгого. Подання на першого пов'язано з підсумками перевірки його електронної декларації, другого - з земельними махінаціями під час його перебування на посаді секретаря Київради.

Також Луценко вніс у парламент подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Тепер подання має розглянути профільний комітет парламенту.

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: