Луценко вже готовий іти з обшуком до СБУ

Луценко вже готовий іти з обшуком до СБУ
Фото uapress.info

В разі потреби ми проведемо виїмку документів в СБУ, - Генпрокурор

Генпрокурор Юрій Луценко не виключає, що виїмка документів у справі про незаконне прослуховування телефону може буть проведена в СБУ.

Луценко припустив, що винен може бути СБУ, або детектив НАБУ, який «слухав непричетного громадянина». «Все це встановлює слідство», - додав він на брифінгу у Кєві.

«Саме для цього ми проводимо виїмку документів в НАБУ, в разі потреби, проведемо її в СБУ», - наголосив він.

«Може бути відповідальність або працівників СБУ за неправильну установку номера телефона. Може бути відповідальність детектива за прослуховування явно непричетного громадянина, що заборонено законом», - зазначив він.

«Якщо ми встановимо винуватість, в мене буде абсолютно об'єктивний підхід до будь-кого», - пообіцяв Луценко.

Нагадаємо, сьогодні слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури прийшла з обшуками до Національного антикорупційного бюро. Причина - прослуховування однієї особи в рамках розслідування Бюро. У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування. «Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомлялося, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: