Луценко заборонив прокурорам чинити тиск на бізнес

Луценко заборонив прокурорам чинити тиск на бізнес
Юрій Луценко, генпрокурор України

Генеральний прокурор підписав лист керівникам регіональних прокуратур про недопущення корупційного тиску на бізнес

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи з робочим візитом у Житомирській області, під час наради за участі керівників дев’яти регіональних прокуратур, наголосив на недопустимості безпідставного тиску на бізнес. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Там, де треба проводити обшуки - треба їх проводити, але тільки тоді коли це абсолютно необхідно. І вилучати тільки те, що зазначено в рішенні суду, а не вичищати все підприємство», - зауважив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що часто причиною безпідставних обшуків зі сторони правоохоронних структур є наміри знищення того чи іншого бізнесу на замовлення конкурентів, або вимагання незаконної фінансової винагороди. «Це треба припинити. Запам’ятайте, будь ласка,  бізнес - це священна корова в Україні. Він сьогодні рятує країну», - додав Луценко.

Під час наради генеральний прокурор підписав лист керівникам регіональних прокуратур щодо недопущення корупційного тиску на бізнес.

Луценко наголосив, що вказаний лист підписаний з урахуванням визначених Стратегією національної безпеки України, затвердженою Указом Президента України від 26.05.2015 року, пріоритетів державної політики національної безпеки до 2020 року, зокрема, недопущення корупційного тиску на бізнес, який визнано актуальною загрозою національній безпеці України, та з метою створення умов для унеможливлення проявів такого тиску в рамках кримінального переслідування, передусім суб’єктів господарювання, які є великим платниками податків згідно з переліком, затвердженим наказом ДФС від 26.12.2016.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: