Луценко закликав мерів Бучі та Ірпеня співпрацювати зі слідством

Луценко закликав мерів Бучі та Ірпеня співпрацювати зі слідством

З власності держави незаконно вилучено 890 га особливих земель лісового фонду.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко порекомендував мерам Бучі та Ірпеня співпрацювати зі слідством у рамках справи про розкрадання земель. Таку заяву прокурор озвучив в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна».

«Моя рекомендація обом керівникам - співпрацювати зі слідством. Не сидіти в Польщі писати про політичні репресії. Ніхто ще нікого не заарештовує, ніхто не знімає з посади. Давайте свідчення, співпрацюйте зі слідством», - сказав Луценко.

Луценко заявив, що не має упередженого ставлення у цій справі. Однак питання про розкрадання державних земель залишається відкритим.

«У мене немає упередженого ставлення, я можу заявити, що мери Бучі та Ірпеня дуже багато зробили для цих міст. Але це не знімає питання, хто вкрав майже 900 га державного лісу і себе не забув. Приносити благо суспільству - спасибі. Але це не індульгенція, щоб незаконно отримувати благо собі і наближеним».

Генеральний прокурор також звернув увагу, що обшуки були не тільки в будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука, а також у Бучанській міській раді, але і в 30 інших місцях. Він також не виключає, повторне проведення слідчих дій та обшуків за іншими адресами.

«Інсинуації, що це пов'язано з політикою, я різко відкидаю, бо ця справа була готова десь місяць тому, в Коцюбинському проходили вибори, це частина Ірпінської громади, я не хотів, щоб цю справу використала одна з політичних сил. Тому я чекав закінчення виборів», - заявив Юрій Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: