Луценко запевнив, що Генпрокуратура не планує арешт або екстрадицію Саакашвілі

Луценко запевнив, що Генпрокуратура не планує арешт або екстрадицію Саакашвілі
Юрій Луценко

Луценко радить Саакашвілі звернутися до суду

Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба YES.

«Я, як генеральний прокурор, чітко вам кажу - Саакашвілі не буде заарештованим по цій справі, не може бути екстрадований із цієї країни, поки він має посвідку на постійне проживання або інші документи, які він подав», - запевнив він.

Водночас Луценко попередив про кримінальну відповідальність осіб, які брали участь у перетині українського кордону цим політиком.

«Ті, хто його переправляв через кордон - будуть мати проблеми з кримінальною справою, але не будуть заарештовані. Ті, хто бив українських прикордонників - будуть мати справу з кримінальною справою і будуть арештовані. І мають сидіти 7 років, щоб усі політики затямили - можна мітингувати, навіть треба, але не можна бити солдатів і офіцерів!», - підкреслив генпрокурор.

Також він додав, що якщо Саакашвілі вважає позбавлення українського громадянства незаконним, то йому варто звернутися до суду.

«У всьому світі, якщо громадянин відчуває, що держава порушила його права - він іде в суд… Пане Саакашвілі, якщо ви мене чуєте - подайте в суд», - звернувся Луценко.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечер 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Читайте також фоторепортаж «Главкома»: Фестиваль «збитих льотчиків». Кого зібрав Пінчук у Мистецькому арсеналі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: