Луценко запевняє, що справа про держзраду Януковича не буде затягуватись

Луценко запевняє, що справа про держзраду Януковича не буде затягуватись
Генеральний прокурор Юрій Луценко

Залучення нового адвоката для Януковича не вплине на хід розгляду справи, запевняє генпрокурор

Справа про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича не буде затягуватись і рухатиметься далі.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє УНН.

«Суддя прийняв абсолютно правильне рішення. Він залучив наступного державного адвоката і встановив йому конкретний термін - до наступного судового засідання для вивчення справи. Тому справа не буде затягуватись, а рухатиметься далі. В цій ситуації, безумовно, найважливіше і саме цим керується суддя - дотриматись усіх українських та міждержавних угод, які забезпечують права підсудного. У даному випадку - Віктора Януковича», - заявив генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що держадвокат Януковича Віталій Мешечек відмовляється від обов'язків захисника екс-президента. 

Новим адвокатом Януковича призначили Максима Гераська, який захищав Олексія Пукача, визнаного винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.  

Крім того Герасько захищав бразильського найманця «ДНР» і «ЛНР» Рафаела Лусваргі.

Раніше повідомлялося, що держадвокат Януковича Віталій Мешечек відмовляється від обов'язків захисника екс-президента. 

Нагадаємо, 14 серпня суд провів допит свідка сторони обвинувачення екс-представника України в Радбезі ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Ради безпеки ООН у березні 2014 року, де Віталій Чуркін представив лист Януковича до Путіна із закликом ввести війська в Україну.

Раніше «Главком» оприлюднив копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича. Копії документів «Главкому» надало джерело в правоохоронних органах, близьке до процесу.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України В.Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: