Луценко заявив, що не хоче жити в країні, де начальника департаменту ГПУ ставлять на коліна і б'ють

Луценко заявив, що не хоче жити в країні, де начальника департаменту ГПУ ставлять на коліна і б'ють

Луценко також зазначив, що він так само засуджує дії працівників ГПУ, в яких вбачається підозра в застосуванні катування до працівників інших правоохоронних підрозділів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про факт побиття співробітниками НАБУ директора департаменту ГПУ під час конфлікту, який відбувся між працівниками правоохоронних органів 12 серпня в Києві.

Про це він заявив у четвер на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного агентства України Артемом Ситником в Укрінформі.

«Застосування фізичної сили до прокурорів: перепрошую, я не хочу жити в країні, в якій начальника департаменту ГПУ озброєні люди ставлять на коліна і б'ють, - це не правильно», - сказав він.

Водночас Луценко зазначив, що він так само засуджує дії працівників ГПУ, в яких вбачається підозра в застосуванні катування до працівників інших правоохоронних підрозділів.

«Я нормальна людина, яка прийшла забезпечити, в першу чергу, законність дій працівників ГПУ і своїх колег по правоохоронній діяльності», - наголосив він.

Луценко підкреслив, що об'єктивне слідство СБУ щодо конфлікту між працівниками НАБУ і ГПУ «дуже важливе», щоб подібні інциденти більше не повторювались.

Як повідомлялося, 12 серпня начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецпризначенцями НАБУ 3 співробітників прокуратури у Києві.

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох технічних працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

За його словами, співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: